Symposium duurzame arbeidsparticipatie – 3 november 2020

03 november 2020
Hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking hebben minder kansen op duurzame arbeidsparticipatie. Ruim 120.000 Nederlandse jongeren, tussen de 15 en 25 jaar, hebben een arbeidsbeperking vanwege langdurige ziekte, een aandoening of handicap. In andere Europese landen ligt de arbeidsparticipatie van deze jongeren hoger. Hoe kan dat? Trends, bewustwording, Nederlandse ‘systeemfouten’ en (gedeeld) probleemeigenaarschap staan tijdens het symposium centraal. Het symposium wordt georganiseerd door ECIO, onderdeel van CINOP samen met Hogeschool Utrecht ter gelegenheid van het afscheid van Marian de Groot.
Het event werd georganiseerd door Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO) en Hogeschool Utrecht (HU).
Lees hier de korte terugblik van het symposium.
Opname
Hieronder kun je deel 1 en deel 2 het Symposium duurzame arbeidsparticipatie nogmaals bekijken.
Wil je meer weten over onderwijs en arbeidsmarkt? Neem dan contact met ons op!
Linda Schlundt Bodien
Studentenwelzijn
Linda houdt zich bezig met arbeidsmarktvraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen. Haar opdrachtgevers zijn opleidingsinstellingen,(semi) overheid, brancheorganisaties en bedrijven. Ze is een sterke projectmanager, adviseur en onafhankelijk voorzitter. Haar aanpak is van nature doelgericht, opgewekt en positief.
Judith Jansen
Flexibel Onderwijs
Judith heeft als projectmanager door haar jarenlange ervaring bij ECIO kennis van zaken van het studeren met een functiebeperking en het organiseren hiervan. Van vloggende studenten tot het scannen van beleid: in haar werk streeft Judith naar toegankelijk, flexibel en inclusief hoger onderwijs.
Lissa Groenewoud
Studentenwelzijn
Lissa heeft als projectmedewerker veel ervaring met het plannen en organiseren van bijeenkomsten en evenementen. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen. Lissa is collegiaal en klantvriendelijk en werkt graag oplossingsgericht om zo tot een succesvol resultaat te komen.