Inspiratie-event Studentenwelzijn – 26 oktober 2020

illustratie met laptop en tekst: terugblik online/hybride bijeenkomst

26 oktober 2020

Concrete stappen naar een veilige en toegankelijke studie­omgeving voor studenten met een extra ondersteuningsvraag zijn ingezet bij de start van de Landelijke Werkgroep Studentenwelzijn. Met vijf ambities voor een inclusief studieklimaat werd hiermee de basis voor een integrale aanpak van studentenwelzijn in het hoger onderwijs gelegd. Vandaag, tijdens het Inspiratie-event Studentenwelzijn, maakte de werkgroep de balans op en blikte met de deelnemers vooruit op de kansen en uitdagingen. De voortgangsrapportage en het jaarplan, werden overhandigd aan Ingrid van Engelshoven, minister van OCW.

Hieronder kun je het Landelijke Inspiratie-event Studentenwelzijn nogmaals bekijken. Daarnaast is er per programmaonderdeel een verkorte video beschikbaar.

Het event werd georganiseerd door de Landelijke Werkgroep Studentenwelzijn, met vertegenwoordigers van VSNU, Vereniging Hogescholen, ISO, LSVb, Ministerie van OCW, Universiteit voor Humanistiek en ECIO.

Meer informatie over het Inspiratie-event Studentenwelzijn vind je op de website.

logo's van de landelijke werkgroep Studentenwelzijn

Hieronder kan je zowel de volledige opname terugkijken als specifieke programmaonderdelen.

Programmaonderdelen uitgelicht

 

Q&A met Ingrid van Engelshoven, minister van OCW

Achtergrondinformatie Q&A

Aan tafel met Toske Andreoli

Achtergrondinformatie tafelgesprek

Aansluitend verzorgde John de Pury een webinar over het StepChange-raamwerk. De Pury is een van de grondleggers van het StepChange raamwerk dat onderwijsinstellingen ondersteunt bij het ontwikkelen van een brede benadering voor mentale gezondheid. Het hands-on model inspireert en is gemakkelijk te vertalen naar het hoger onderwijs in Nederland.

Gerelateerde items

ECIO lanceert landelijke Kennisbank Studentenwelzijn ter bevordering welbevinden studenten