Mentaal welzijn jongeren i.r.t. ontwikkelingsfase en kennis over het brein

Bijeenkomst Landelijk netwerk Studentenwelzijn ho

illustratie met laptop en tekst: terugblik online bijeenkomst

22 april 2021

De bijeenkomst is een initiatief van het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn ho: voor en door leden. Een samenwerking gericht op de bevordering van welzijn van studenten in het hoger onderwijs. Uitwisseling en kennisdeling over verschillende kwesties rondom studentenwelzijn staan daarbij centraal. ECIO, onderdeel van CINOP, is initiator en facilitator van dit netwerk.

De bijeenkomst stond in het teken van mentaal welzijn van jongeren in relatie tot hun ontwikkelingsfase en kennis over het brein. Hoe kunnen we het welzijn van studenten en problemen daaromtrent duiden vanuit de ontwikkelingsfase waarin zij zich bevinden? En wat kunnen we hier uit leren voor de bevordering van het mentale welzijn in het onderwijs? Daarnaast keken we samen met Eveline –  hoogleraar neurocognitieve ontwikkelingspsychologie – vooruit en naar de lessen van de huidige tijd. Wat leren we van de pandemie en hoe kunnen we deze meenemen naar de toekomst?

Lees het verslag met de presentatie en andere relevante hyperlinks.

Online community Studentenwelzijn

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten rondom Studentenwelzijn? Heb je interesse om meer bijeenkomsten bij te wonen waar kennis wordt gedeeld over studentenwelzijn? Sluit dan aan bij het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn en word lid van onze online community op LinkedIn.

Gerelateerde items

ECIO lanceert landelijke Kennisbank Studentenwelzijn ter bevordering welbevinden studenten