Veelgestelde vragen

Hier vind  je een overzicht van vragen die we regelmatig krijgen. De vragen zijn onderverdeeld in een aantal categorieën.

 • Rechten en financiën
  Op wat voor aanpassingen en voorzieningen heeft een student recht? Wie bepaalt waar een student recht op heeft?
 • Doeltreffende aanpassingen
  Op welke aanpassingen heeft een student tijdens zijn studie recht? Wat zijn voorbeelden van aanpassingen?
 • Digitale toegankelijkheid van het onderwijs
  Wat is het voordeel van een toegankelijke website? Wat zijn richtlijnen van een website? En wie kan helpen bij het toegankelijk maken van digitale informatie?
 • Begeleiding van studenten
  Welke extra begeleiding is er mogelijk voor studenten met een beperking? En wat als een student meer begeleiding nodig heeft dan de opleiding kan bieden?
 • Stage en werk
  Is een stage verplicht? Wat als een student minder uren per week kan stagelopen? En is het mogelijk om voorzieningen voor op de stageplek of werkplek aan te vragen? Hier vind je alle vragen over stage en werk.
 • Functiebeperkingen
  Welke aandoeningen worden gezien als ‘functiebeperking’? Welke functiebeperking zorgt voor de meeste belemmeringen tijdens de studie? Hier vind je alle vragen over functiebeperkingen.

Heb je een individuele ondersteuningsvraag?

ECIO ontvangt geen financiering voor het individueel ondersteunen van studenten en adviseren in individuele cases. Dit betekent dat we je alleen kunnen doorverwijzen naar instanties die jou deze hulp wel kunnen bieden. Heb je als student extra ondersteuning nodig? Raadpleeg dan het overzicht van de contactpersonen van de hogescholen en universiteiten. Deze personen zijn binnen de onderwijsinstelling speciaal aangesteld om jou verder te helpen bij vragen rondom mogelijkheden en voorzieningen bij studeren met een functiebeperking.

Check ook eens de website Onbelemmerdstuderen.nl Hier vind je alle informatie op 1 plek voor zowel mbo- als hoger onderwijsstudenten met een ondersteuningsvraag, die belemmeringen ondervinden vanwege een functiebeperking, chronische ziekte, psychische klachten, zwangerschap, jong ouderschap, gendertransitie of bijzondere familieomstandigheden zoals mantelzorg.

Op de website van ECIO vind je ook een pagina met informatie, handreikingen en tips die jou wellicht kunnen helpen bij je ondersteuningsvraag.

Gerelateerde items

Alle informatie op 1 plek voor hoger onderwijsstudenten met een functiebeperking