Universal Design for Learning
Toegankelijk inclusief hoger onderwijs door bij de ontwikkeling van onderwijs rekening te houden met verschillen in leerstijlen, talenten en mogelijke belemmeringen zodat er ruimte is voor elk studerend talent. Dat is het idee achter Universal Design for Learning (UDL).
Documentaire UDL: Verschil is de norm
Diversiteit is de norm, de standaardstudent bestaat niet. Hoe ontwerp je het onderwijs zodanig dat je tegemoet komt aan deze diversiteit? ECIO liet filmmaakster Marleen Buwalda hierover een documentaire maken.
FAQ’s over UDL
Een vertaling van de FAQ (veelgestelde vragen) op de website van CAST (Center for Applied Special Technology)
Ervaringen met UDL
Dr. Francis Smith, werkzaam aan de George Washington University, heeft veel ervaring met het implementeren van UDL binnen onderwijsinstellingen. Zij deelt haar eigen ervaringen en tips.
UDL voor docenten
Hoe kunnen docenten het onderwijs zo inrichten, dat ze tegemoet komen aan de verschillende talenten en leerbehoeften van hun leerlingen?
Neem voor meer informatie contact op met
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein is als adviseur vooral werkzaam op het gebied van inclusief en toegankelijk onderwijs voor jongeren met een beperking. In haar werk is ze proactief, kwaliteits-, resultaat- en mensgericht. Marjolein heeft een achtergrond als loopbaanadviseur en projectleider in het wetenschappelijk onderwijs en kent de onderwijspraktijk van binnenuit.
Judith Jansen
Algemeen
Judith heeft als projectmanager door haar jarenlange ervaring bij ECIO kennis van zaken van het studeren met een functiebeperking en het organiseren hiervan. Van vloggende studenten tot het scannen van beleid: in haar werk streeft Judith naar toegankelijk, flexibel en inclusief hoger onderwijs.