Stage en werk | Acht aanbevelingen door en voor studenten met een ondersteuningsvraag

Infographic

Afbeelding van Infograpfic stage en werk

08 juli 2021

Als student met een ondersteuningsvraag kan je soms meer belemmeringen ervaren bij het vinden van een stage of bij de overstap naar werk. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je twijfelt of je wel of niet moet vermelden dat je een beperking hebt tijdens een sollicitatiegesprek of omdat je de voorgeschreven aantal uren voor een stage niet haalt vanwege een energiebeperking. Daarom gingen ECIO, Ieder(in), JongPit, LSVB en ISO hierover in gesprek met studenten met een ondersteuningsvraag. Samen organiseerden zij op woensdag 26 mei een meedenkgroep en vroegen zij studenten om input op het thema stage en werk.

Tijdens de bijeenkomst sloten ook de organisaties CNV Jongeren, Stichting Studeren Werken op Maat (SWOM) en alumni aan om hun tips en ervaringen te delen. Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende aanbevelingen gedeeld die jou als student met een ondersteuningsvraag wellicht kunnen helpen bij de overstap naar werk of stage.

We zetten de aanbevelingen hieronder voor je op een rij. Deze acht aanbevelingen zijn ook opgenomen in een infographic, die je kan downloaden.

  1. Denk voor het solliciteren alvast na over de vraag of, wanneer en op welke manier jij jouw ondersteuningsvraag bespreekbaar wil maken Vraag advies aan mensen die je vertrouwt, zoals een mentor, vrienden en familie, of studenten in een vergelijkbare positie als jij.
  2. Heeft jouw ondersteuningsvraag jou (ook) iets positiefs gebracht? deel dat tijdens een sollicitatiegesprek. Bijvoorbeeld de sterke punten die jij hebt (ontwikkeld) dankzij jouw ondersteuningsvraag of door het te benaderen als kracht. Of deel bijvoorbeeld met welke aanpassingen jouw ondersteuningsvraag kan worden ondervangen zodat dit geen belemmering hoeft te vormen.
  3. Geef concreet aan wat jij nodig hebt en op welke manier jouw (toekomstige) werkgever je kan helpen met je ondersteuningsvraag. Bijvoorbeeld het aantal uren per week dat voor jou haalbaar is, of jouw behoeften op het gebied van toegankelijkheid.
  4. Maak gebruik van organisaties die het vinden van stage en werk faciliteren en ondersteunen. Bijvoorbeeld SWOM CNV Jongeren, Ctalents, Emma@Work.
  5. Maak gebruik van platforms en organisaties die studenten en jonge professionals met een ondersteuningsvraag bij elkaar brengen. Bijvoorbeeld ECIO heeft een online community waar gelijkgestemden hun tips en ervaringen kunnen uitwisselen. Deze community heet ‘Ervaringsdeskundigen studeren met een beperking of ondersteuningsvraag’ en is bereikbaar via LinkedIn. JongPIT heeft ook een online community op Facebook genaamd ‘JongPIT community’.
  6. Ontdek voor jezelf en maak gebruik van waar jij enthousiast van wordt en waar jouw talent ligt. Het is belangrijk dat jouw werkgever jouw kwaliteiten ziet, maar ook dat je zelf plezier hebt in je werk. Ontdek dus voor jezelf van welke taken je enthousiast wordt en waar jouw talenten liggen, zodat je deze extra kan inzetten.
  7. Het is belangrijk dat jij een fijn gevoel hebt bij jouw werkgever. Vertrouw op jouw gevoel en indruk van de organisatie en collega’s. Het kan ook helpen om de doelen en de missie van de organisatie te bekijken.
  8. Maak gebruik van career counseling services, studieadviseurs en studentendecanen op jouw onderwijsinstelling. Op basis van hun specialistische kennis en ervaring kunnen zij meedenken over jouw specifieke situatie.

Gerelateerde items

Kamer ziet belang in behoud afstandsonderwijs voor studenten met een functiebeperking

Een andere kijk op ondernemerschap voor een inclusievere arbeidsmarkt