Zes maanden online onderwijs

Terugblik en uitdagingen voor de toekomst

Kaft magazine artikel terugblik 6 maanden online onderwijs

17 december 2020

Met het artikel kijken we terug op verschillende grote vraagstukken rondom online hoger onderwijs. We zoomen in op de lessons learned en goede praktijkvoorbeelden. Nu we inmiddels in de tweede lockdown zitten, is het artikel zeer relevant en een aanrader om te lezen. Het artikel is geschreven door de redacteuren van de Vraagbaak Online Onderwijs, waaronder Franka van de Wijdeven van ECIO.

Vraagstukken online onderwijs

Gebaseerd op de onderstaande vier thema’s wordt in het artikel uitgebreid ingegaan op de uitdagingen en kansen voor online en hybride onderwijs. Deze kansen vragen om investeringen, zowel qua visie, onderwijskundigconcept, menskracht, ondersteuning en tooling.

  1. Online binding en inclusiviteit
  2. Ondersteuning van docenten
  3. Toetsen en beoordelen op afstand
  4. Organiseren van online praktijk- en vaardighedenonderwijs

 

Vraagbaak Online Onderwijs

Met de Vraagbaak Online Onderwijs bundelen SURF, het Versnellingsplan Onderwijsinnovatie met ICT, het ComeniusNetwerk, ECIO, Vereniging van Hogescholen en VSNU hun krachten om professionals in het hoger onderwijs te ondersteunen. Het artikel is geschreven door de redactie van SURF Vraagbaak Online Onderwijs. Het artikel is gepubliceerd in het magazine Hoger Onderwijs Management, december 2020.

Gerelateerde items

Werken en leren op afstand studenten en medewerkers met gehoorbeperking

HAN | Verkenning ondersteunende tools bij gehoorbeperking voor onderwijs en werken op afstand

Hybride onderwijs als norm | Waarom fysiek óf online onderwijs?