Hoe werk je naar toegankelijk toetsen in het hoger onderwijs?

Studenten

24 februari 2020

Laat je inspireren door goede voorbeelden

Zoveel mogelijk studenten moeten de kans krijgen om ‘gewoon’ toetsen en examens te kunnen maken. Dit kan, door toetsing en examinering aan de voorkant al zoveel mogelijk toegankelijk in te richten. Maar hoe doe je dat?

In deze publicatie lees je hoe je binnen de opleiding toegankelijk kunt toetsen. Aan de hand van een aantal good practices van Hogeschool van Arnhem Nijmegen en Hogeschool Rotterdam laten we dit zien.

Heb jij ook goede voorbeelden?

Om een zo breed mogelijk beeld te geven van de mogelijkheden van toegankelijk toetsen zijn we
doorlopend op zoek naar aansprekende praktijkvoorbeelden in het hoger onderwijs, die we graag toevoegen aan deze publicatie. Het is daarmee een groeidocument. Heb jij ook goede voorbeelden? Laat het ons weten! We gaan graag met je in gesprek.

Netwerk toegankelijk toetsen en examineren | ho en mbo

Sluit je aan bij het Netwerk toegankelijk toetsen en examineren! In dit netwerk werken we samen aan professionalisering en bewustwording, wisselen we kennis uit en ontwikkelen we concrete handreikingen rondom toegankelijk toetsen. Netwerkleden leren van elkaar, van onze experts en van gasten zoals onderzoekers, beleidsmakers en toezichthouders. Jaarlijks zijn er drie bijeenkomsten. Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Download