Podcast | Loopbaankansen met MDT

Onbeperkt ontwikkelen door studie en werk

Podcast Loopbaankansen met MDT

23 november 2021

Iedereen in Nederland moet zich kunnen ontwikkelen door studie, stage of werk. Toch is het zo dat studenten en werkzoekenden met een beperking problemen hebben bij het vinden van een studie of stage en bij de overgang van school naar werk.  Hoe kunnen onderwijsinstellingen en werkgevers de loopbaankansen van studenten met een beperking vergroten? En waar kunnen studenten hulp vinden?

In deze podcast gaat host Eva Eikhout hierover in gesprek met Laura Metwally (ECIO), Roos Hoelen-Van Delft (Incluvisie) en Marissa Burghardt – van der Tol (commissielid PvdA Zoetermeer, student en lid klankbordgroep MDTL).

Samen loopbaankansen vergroten met MDTLoopbaankansen voor stage en werk

Laura, Roos en Marissa zijn met elkaar verbonden door het project Maatschappelijke diensttijd loopbaankansen (MDTL). Ze vertellen wat dit project kan betekenen voor studenten, werkzoekenden, onderwijsinstellingen en werkgevers. Ook geven ze handige tips en tricks om mogelijke problemen aan te pakken. Met als missie: onbeperkt ontwikkelen door studie en werk.

Onbeperkt meedoen | ministerie van VWS

De podcast is onderdeel van de driedelige podcastserie: Onbeperkt bewegen, Onbeperkt ontwikkelen en Onbeperkt genieten. De serie is een initiatief van het ministerie van VWS.

Benieuwd naar de podcast ‘Onbeperkt ontwikkelen’ door stage en werk?

Gerelateerde items

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

MDTL | Als ho-student met een beperking je loopbaankansen vergroten?

MDTL | Help mee als coach aan loopbaanperspectief voor ho-studenten met een beperking

Maatschappelijke diensttijd voor loopbaankansen op school, stage en werk