Meer arbeidsperspectief voor ho-studenten met een beperking!

Neem deel aan MDTL en word coach!

foto van een coach

19 januari 2021

Studenten met een beperking in het hoger onderwijs vinden het vaak lastig om een stage te vinden. Zeker nu in coronatijd wordt het probleem steeds nijpender. Met het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL) werken we aan meer perspectief voor deze studenten. We regelen voor hen een werkplekervaring en een begeleider in een bedrijf. En met de inzet van jou als coach help je ons het project succesvol te maken. Want jouw kennis en vaardigheden zijn onmisbaar om deze studenten te begeleiden.

MDTL in het kort

Met het project MDTL koppelen we een student met een beperking aan een jonge werknemer met een beperking. In plaats van meelopen op de werkplek kunnen ze ook samen een opdracht bedenken en uitwerken. Als coach volg je het gehele traject van een half jaar, door het voeren van vier begeleidingsgesprekken met het koppel van deze jonge werkende en de student. Het project wordt uitgevoerd door een consortium van vier partijen: Loopbaangroep, ECIO, Incluvisie en Regioplan.

Wat levert het op?

  • Je krijgt een eendaagse cursus en begeleiding tijdens het traject.
  • Je kunt zelf aangeven wat je tijdens de cursus wilt leren. Hierdoor vergroot je je kennis en vaardigheden op een voor jouw relevant terrein.
  • Je vergroot de kansen van studenten op een succesvolle overgang van studie en/of stage naar een loopbaan.
  • Zowel de student als de jonge werkende vergroten hun loopbaankansen met deze maatschappelijke stage.
  • Je draagt bij aan een inclusieve arbeidsmarkt waar iedereen zijn of haar talenten ten volle kan benutten.
  • Studenten ervaren dat werken mogelijk is en krijgen meer zelfvertrouwen.
  • Je helpt een kwetsbare groep om werkfit uit de coronacrisis te komen.

Wil je meer weten over dit project?

Uitgebreide informatie over het project vind je op www.mdt-loopbaankansen.nl. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Marit Schreurs (info@mdt-loopbaankansen.nl / 06-15592318).

Consortium

Het consortium Maatschappelijke Diensttijd Loopbaankansen, bestaat uit LoopbaangroepECIO , Incluvisie en Regioplan. Deze organisaties hebben veel ervaring met loopbaanbegeleiding en het begeleiden van studenten en mensen met een functiebeperking. Ze beschikken over een uitgebreid werkgeversnetwerk Incluvisie heeft daarbij veel ervaring in het organiseren van jongereninspraak. Regioplan onderzoekt gedurende het project samen met jongeren welke aanpakken en activiteiten de grootste meerwaarde hebben. Zij adviseren  tijdens en na afloop van het project de loopbaancentra van hogescholen en universiteiten en andere partijen die jongeren met een beperking meer loopbaankansen willen bieden. Berenschot, De Normaalste zaak, Stichting Move en alle andere werkgevers in ons groeiende netwerk zorgen voor concrete stageplaatsen.

Handtekening projectgroep logos

Gerelateerde items

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

MDTL | Als ho-student met een beperking je loopbaankansen vergroten?

Maatschappelijke diensttijd voor loopbaankansen op school, stage en werk