Word buddy van een jongere met een arbeidsbeperking!

Samen voor gelijke kansen

22 juli 2021

Met de Realistenacademie streven we naar een gelijkwaardige arbeidsmarkt. Niet alleen de jongeren met een arbeidsbeperking zelf, maar ook de rest van de maatschappij moet bewust worden van de mogelijkheden en vaardigheden van deze jongeren. We leiden Realisten op om het land in te gaan om studenten, professionals en werkgevers te inspireren, zodat iedereen mee kan doen op de arbeidsmarkt. Daar kan jij bij helpen!

Ga jij als buddy de Realist ondersteunen?

Ben je een jongere en op zoek naar een stage/werkervaring? En wil je iets doen voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt? Dan zijn we op zoek naar jou!

Herken jij je in dit profiel?

  • Je bent een jongere tussen de 18 en 27 jaar.
  • Je wilt iets doen voor een gelijkwaardige arbeidsmarkt.
  • Je wilt iets doen dat aansluit bij jouw interesses.
  • Jij wilt vanaf september een Realist 2.0 begeleiden.

Meld je aan als buddy voor de Realisten Academie 2.0!

Als buddy ondersteun je een jongere met een arbeidsbeperking, de Realist. Wellicht iemand die bij jou in de buurt woont, een vergelijkbare studie volgt of dezelfde interesses heeft. Je helpt de Realist met bijvoorbeeld praktische ondersteuning. De Realist geeft vier pitches bij een regionale organisatie of bedrijf. Je denkt mee en bent een luisterend oor. Jullie leren elkaars wereld kennen tijdens de sociale activiteiten en doen samen maatschappelijke ervaring op. Tijdens een start-bijeenkomst maak je kennis met de andere deelnemers.

Alle activiteiten van intake (waar we je wensen bespreken) tot en met het feestelijke eindevent kosten je ongeveer 80 uur van je eigen tijd, gedurende een periode van ongeveer 5 maanden.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Een online toolkit voorafgaand aan je start als buddy.
  • Begeleiding tijdens je rol als buddy.
  • Een Europass vrijwilligerscertificaat (officieel document waarin jouw vaardigheden en ervaringen zijn vastgelegd: een mooie aanvulling voor op je CV en te gebruiken als opstapje naar een betaalde baan).
  • Het samen optrekken met de Realist is een unieke ervaring, waar ook jij weer van leert.

Organisatie van de Realisten Academie 2.0

De Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen! is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

Meer informatie en registratie

Heb je vragen en/of wil je je aanmelden? Kijk dan op realistenacademie2-0.nl of stuur een e-mail naar info@realistenacademie2-0.nl

Gerelateerde items

Inspireer ook jouw studenten of collega’s met een ervaringsverhaal van een jongere met een arbeidsbeperking!