Windesheim tekent de intentieverklaring VN-verdrag

Ondertekening VN-verdrag Windesheim

19 december 2019

Daarmee onderstreept de hogeschool het belang van de toegankelijkheid van haar onderwijs voor mensen met een beperking.  “Iedereen die daar talent voor heeft, willen we de kans geven een hbo-opleiding af te ronden. We vinden het belangrijk inclusief onderwijs ook voor de toekomst te bestendigen. Dat is één van de redenen waarom we de intentieverklaring VN-verdrag ondertekenen”, aldus Grimm. Bij de ondertekening zijn studenten van Windesheim aanwezig.

Samen uitdagingen aangaan

Met de ondertekening van het VN-verdrag committeert Windesheim zich aan de afspraken die binnen de VN gemaakt zijn over het toegankelijk maken van (maatschappelijke) voorzieningen voor mensen met een beperking. Grimm: “We zien nog altijd uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en passende begeleiding voor iedere Windesheim-student. We treden graag toe tot de werkgroep VN-verdrag dat verbonden is aan dit verdrag om te leren van anderen, maar ook onze eigen ervaringen en kennis te delen.”

Windesheim maakt vanaf nu ook deel uit van de Landelijke Werkgroep VN-verdrag. Waarin vertegenwoordigers van alle meewerkende onderwijsinstellingen samenwerken en ideeën uitwisselen die bijdragen aan het behalen van de geformuleerde doelstellingen binnen de eigen instelling. Deze werkgroep wordt ondersteund door het ECIO (Expertisecentrum inclusief onderwijs).

 

Gerelateerde items