Wie wint de Bridge of Fame Award 2022?

Nomineer een best practice rondom succesvolle overgang hoger onderwijs naar arbeidsmarkt

Afbeelding bridge of fame

09 december 2021

De overgang van hoger onderwijs naar arbeidsmarkt gaat vaak moeizaam voor studenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag. Door samenwerking tussen alle drie de betrokken partijen: onderwijs, overheid en arbeidsmarkt (i.s.m. de student) kan een brug geslagen worden tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor de student. Heb jij een voorbeeld van een best practice die deze brug heeft geslagen voor studenten met een functiebeperking of ondersteuningsvraag? Doe dan mee aan de Bridge of Fame, een verkiezing waar we best practices vieren en delen met elkaar. De beste best practice ontvangt een bedrag van € 3333,33. Het bedrag staat symbool voor de samenwerking tussen de drie partijen waarin de student centraal staat en heeft als doel om de best practice te verduurzamen. Deze verkiezing wordt georganiseerd door Berenschot, de Nederlandse Bank en Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO).

Een podium voor inclusieve samenwerking!

Bij de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt zijn verschillende partijen betrokken. Bij iedere partij ligt een stukje verantwoordelijkheid om deze overgang soepel te laten verlopen voor de student met een ondersteuningsvraag. De sleutel tot een duurzame brug van onderwijs naar arbeidsmarkt is daarom te vinden bij een samenwerking tussen onderwijs, overheid en arbeidsmarkt samen met de student. De Bridge of Fame biedt een podium voor deze samenwerkingen met als doel om elkaar te inspireren en te laten zien hoe het wél kan. Met deze verkiezing zorgen we ervoor dat de ‘kloof’ tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor studenten met een ondersteuningsvraag op de agenda staat. Verder zorgen we ervoor dat door het delen, vieren en verduurzamen van de best practice een inclusieve overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt steeds meer wordt gerealiseerd.

Wie kan er meedoen?

  • Ben jij een student of pas afgestudeerde met functiebeperking of ondersteuningsbehoefte?
  • Of ben jij actief vanuit een onderwijsinstelling, overheid of de arbeidsmarkt en ben jij onderdeel geweest van een best practice die de overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt heeft versoepeld voor studenten met een ondersteuningsvraag?
  • Of heb jij een best practice gezien in je omgeving en wil jij deze samenwerking in het zonnetje zetten?

Doe dan mee en nomineer de best practice waar jij aan hebt deelgenomen of geef een andere best practice op.

Tijdspad

Na ontvangst van de inzendingen worden er drie best practices geselecteerd. Een best practice is een succesvolle samenwerking tussen drie betrokken partijen: onderwijs, overheid/arbeidsmarkt samen met de student. In maart maken we de finalisten bekend. Van de finalisten wordt een professionele video opgenomen (maart/april). Met deze video mogen de finalisten de jury overtuigen waarom zij de award moeten winnen èn hoe zij inclusieve overstap onderwijs-arbeidsmarkt gaan verduurzamen. De samenwerking die de jury het best overtuigt, is de winnaar van de award en van de geldprijs. De datum en locatie van de uitreiking worden op een later moment bekend gemaakt

Deadline

De deadline voor het insturen van het nominatieformulier is 14 februari 2022. Lees voor het insturen het reglement met de voorwaarden goed door.
Deel dit bericht of gebruik hiervoor de oproep en doe mee! Samen maken we de overgang onderwijs-arbeidsmarkt inclusiever.

Doe mee: nomineer een best practice!

Partners

De Verkiezing de Bridge of Fame 2022 wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Berenschot en De Nederlandsche Bank.

Dnb merkteken pos rgb
Logo berenschot blauw 400px