Week van dyslexie | dyslect als conceptueel denker heeft de toekomst

01 oktober 2020

Met ‘De week van dyslexie’ van 1 tot en met 8 oktober 2020’ staat dyslexie wereldwijd centraal. ECIO ondersteunt onderwijsinstellingen bij het begeleiden van studenten met dyslexie zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. De huidige dyslectici zijn de pioniers van het conceptuele tijdperk!

Met alle ontwikkelingen die nu gaande zijn, staan we aan de vooravond van het conceptuele tijdperk. Een tijdperk dat een beroep doet op onze creativiteit, op ons beeldend, innovatief en inlevingsvermogen en op onze organisatorische vaardigheden. Dit biedt veel kansen voor dyslectici.

Good practice

Bekijk de inspirerende video van Richard Horenberg, die als student met dyslexie, Geneeskunde studeert aan de Universiteit van Utrecht. Met zijn idee, voor uitbreiding van het buddyprogramma om meer individuele begeleiding te kunnen bieden aan studenten met een functiebeperking, won hij in 2019 de ECIO Frank Award.

Podcasts over dyslexie – wat is jouw verhaal

Dyslexie Creëert en Innoveert

De HOI Foundation en Dyslexie Font organiseren deze week tal van inspirerende off- en online sessies over het brede beeld van dyslexie voor ouders, leerkrachten, experts, werkgevers, kinderen en dyslectici zelf. Download hier de folder.. Het thema ‘Dyslexie Creëert en Innoveert’ staat daarbij centraal. Met onder andere Dr Maryanne Wolf (UCLA), Dr. Sally Shaywitz (Yale) en Marc Lammers (oud bondscoach en innovatie coach) zullen spreken over de kracht van ‘het andere brein’, het brede beeld van dyslexie en het verbeteren van het zelfvertrouwen. Succesvolle dyslectici als ondernemers Boris Veldhuijzen van Zanten (TNW) en Hennie van der Most zullen hun visie en ervaringen delen.

Informatiekaart dyslexie

Bekijk ook de informatiekaart over dyslexie. Deze geeft inzicht in belemmeringen die studenten met dyslexie kunnen ondervinden. De informatiekaart bevat ook tips voor onderwijsprofessionals die studenten met dyslexie kunnen helpen. Lees hier meer over ondersteuning van studenten in het mbo, hbo en wo.

Netwerken en ontmoeting

ECIO faciliteert en organiseert netwerken en bijeenkomsten voor onderwijsprofessionals. Het inbrengen van onze expertise en het leren van elkaar staat hierbij centraal. Zoals het inbrengen van praktijkvoorbeelden, casussen en knelpunten om samen bouwen aan studeren zonder belemmering. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.

Gerelateerde items

ECIO Infolijn | Terugblik één jaar online onderwijs – veelgestelde ondersteuningsvragen

Update FNO’s nieuwe programma van en voor jongeren met een chronische aandoening