Week van de loopbaan | inclusieve overstap naar de arbeidsmarkt

Week van de loopbaan

08 september 2020

ECIO ondersteunt het Noloc-initiatief ‘De week van de loopbaan’ waarbij ook aandacht is voor inclusieve organisaties en mensen met een arbeidsbeperking. Van 14 tot en met 19 september 2020 openen ruim 500 loopbaanprofessionals en jobcoaches, die zijn aangesloten bij Noloc, spreekwoordelijk hun deuren voor belangstellenden met loopbaanvragen.

Gratis loopbaanadvies voor iedereen

Iedereen kan deze week kosteloos een afspraak maken met een loopbaanadviseur of jobcoach bij hen in de buurt. Een laagdrempelige manier om vragen te stellen over loopbaanontwikkeling en –beleid.

Adviesgesprek over arbeidsbeperkingen en inclusie voor organisaties én medewerkers

Team Inclusief van de Rijksoverheid gaat graag met organisaties en medewerkers in gesprek. Zij geven advies over hoe je zorgt voor een inclusieve organisatie, waarin ook mensen met een beperking kunnen meedoen. Maar ook hoe je als medewerker met een arbeidsbeperking aan de slag kunt met je loopbaan. Pak je kans en stuur een e-mail naar Team Inclusief van de Rijksoverheid om hierover te sparren. Ook buiten deze week kan je hen hiervoor benaderen. Het team werkt sinds 2015 aan het bevorderen van inclusiviteit binnen de Rijksoverheid. Meer informatie over adviesgesprekken over arbeidsbeperkingen en inclusie vind je op de website van UBR.

Noloc: beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches

Noloc is de grootste beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches in Nederland. Voor mens, werk en organisatie, met de focus op loopbaanadvies en jobcoaching. De vereniging heeft ruim 3.000 leden. Noloc-erkende professionals voeren een kwaliteitslabel en dragen daarmee bij aan het hoge niveau van dienstverlening voor heel de branche.

Lees hier het persbericht.

Meer informatie

ECIO streeft naar een goede overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt en ondersteunt onderwijsinstellingen hierbij met tips, handreikingen en het organiseren van kennisdelingssessies.

Gerelateerde items

Kamer ziet belang in behoud afstandsonderwijs voor studenten met een functiebeperking

Infographic | Stage en werk: acht aanbevelingen door en voor studenten met een ondersteuningsvraag