Symposium Duurzame arbeidsparticipatie op 3 november – Mis het niet!

26 oktober 2020

Hoger opgeleide jongeren met een arbeidsbeperking hebben minder kansen op duurzame arbeidsparticipatie. In Nederland is het verschil in arbeidsparticipatie tussen mensen met en zonder beperking schrikbarend en vooral in vergelijking met andere Europese landen. In Nederland is er nog veel werk aan de winkel! Hoe kan dat? Trends, bewustwording, Nederlandse ‘systeemfouten’ en (gedeeld) probleemeigenaarschap staan tijdens het symposium centraal. Dit symposium wordt georganiseerd door ECIO, onderdeel van CINOP, samen met Hogeschool Utrecht ter gelegenheid van het afscheid van Marian de Groot, voorheen programmadirecteur ECIO.

Afscheid van Marian de Groot

Marian heeft zich, tijdens haar carrière nadrukkelijk ingezet voor een betere overgang van onderwijs naar de arbeidsmarkt. Tijdens het symposium gaan we op zoek naar de mogelijkheden voor hoger opgeleidejongeren met een extra ondersteuningsvraag. Het delen van kennis, ervaringen, good practices, trends en netwerken staan centraal.

Het programma van het symposium Duurzame arbeidsparticipatie

Een aantal sprekers brengt met een afwisselend interactief programma diverse topics voor het voetlicht. Anke van Rossum trapt het symposium af. Als trendwatcher houdt zij de trends op de arbeidsmarkt in de gaten. Ze gaat in op deze trends en wat deze betekenen voor werkgevers en jongeren die de arbeidsmarkt betreden. Met een panelgesprek schetsen we het probleem rondom de overstap van onderwijs naar de arbeidsmarkt. De deelnemers kunnen zowel online als offline hun reactie geven en vragen stellen. Met het tweede panelgesprek focussen we, met beleidsmedewerkers, ervaringsdeskundigen en professionals, op de mogelijke oplossingen. Deelnemers kunnen vragen stellen aan de panelleden.

Striptekenaar Suus van den Akker vat het symposium samen in haar striptekeningen. De bijeenkomst is eenvoudig en veilig vanuit huis te volgen. Bekijk de agenda voor het programma.

Neem ook deel!

We rekenen op een grote opkomst, zodat we samen kunnen bouwen aan een betere overgang van onderwijs naar arbeidsmarkt. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Gerelateerde items

Kamer ziet belang in behoud afstandsonderwijs voor studenten met een functiebeperking

Infographic | Stage en werk: acht aanbevelingen door en voor studenten met een ondersteuningsvraag