Sluit je aan bij het netwerk Digitale toegankelijkheid mbo/ho

Netwerk digitale toegankelijkheid in het onderwijs

01 juli 2020

Inclusief digitaal toegankelijk onderwijs voorkomt uitsluiting van studenten met een functiebeperking. Met onderwijs dat voor iedereen toegankelijk is, voorkom je uitval en studievertraging en vergroot je het welzijn van studenten. Onderwijsinstellingen hebben vanwege het coronavirus snel moeten omschakelen naar digitaal onderwijs. Een uitdaging dat resulteerde in mooie initiatieven. Maar ook zijn obstakels ervaren. Om de krachten te bundelen, kennis met elkaar te delen en samen op te trekken voor het realiseren van duurzame oplossingen heeft ECIO de intentie een netwerk hiervoor op te zetten.

Behoeftepeiling

We merken dat er behoefte is aan kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen rondom digitaal toegankelijk onderwijs. Daarom peilen we of er interesse is bij onderwijsprofessionals en functionarissen digitale toegankelijkheid, om aan te sluiten bij een netwerk voor digitale toegankelijkheid in het mbo en ho. Tijdens een kick-off bespreken we met elkaar hoe zo’n netwerk eruit kan zien. Heb je interesse? Schrijf je dan in via onderstaand registratieformulier. De kick-off zal, afhankelijk van de interesse, plaatsvinden in september of oktober op een nader te bepalen datum.

 

Registratie voor deelname aan de kick-offbijeenkomst:

Netwerk Digitale toegankelijkheid in het onderwijs

Over ECIO

ECIO adviseert en ondersteunt hogeronderwijsinstellingen zodat ook studenten met een extra ondersteuningsvraag met succes hun opleiding kunnen doorlopen. Lees meer over de activiteiten van ECIO.

 

Neem contact op voor meer informatie

Gerelateerde items

Digitale toegankelijkheid in het onderwijs | stand van zaken

Professionaliseringsslag digitaal toegankelijk onderwijs | Hogeschool Utrecht

Campagne | ervaar je een studiebelemmering? Check je mogelijkheden op mbotoegankelijk.nl