Rowing Blind | sportieve ervaring voor visueel beperkten

blinden in een roeiboot

31 augustus 2020

Met Rowing Blind krijgen blinden en slechtzienden de kans te ervaren wat de roeisport te bieden heeft. Het concept van de Utrechtse Studentenroeivereniging Triton, zorgt voor een unieke ervaring. ECIO steunt dit mooie initiatief voor meer inclusiviteit binnen de roeisport.

Doorslaand succes

Zeven enthousiaste visueel beperkte roeiers, elk gekoppeld aan een ‘roeimaatje’ van Triton, zijn in het voorjaar gestart met Rowing Blind. Vanwege het grote succes gaat Triton na de zomer, met een nieuw trainingsaanbod, door met Rowing blind.

Oproep voor nieuwe deelnemers

Samen met een roeimaatje, een roeier van Triton, leren de deelnemers de roeitechnieken in acht trainingen. Ook het socializen is onderdeel van Rowing blind. Roeien is een teamsport, en zeker in deze vorm is vertrouwen van groot belang. Naast het leren roeien krijgen de deelnemers ook de kans kennis te maken met de aspecten van de vereniging. Na iedere training kunnen de deelnemers, onder het genot van een drankje, hun mede-roeiers beter leren kennen! Tussen de trainingen door zal er ook een roeimaatjes-evenement worden georganiseerd. Ter afsluiting wordt een gezellige BBQ georganiseerd.

Start trainingen

De trainingen vinden, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, op de zondagen plaats van half september tot en met november 2020.

Meer informatie

Ben je of ken je iemand die visueel beperkt is en graag sportief bezig wil zijn?

Neem voor meer informatie contact op met Roán Gobits van de Rowing Blind Commissie via rowing-blind-utrecht@usrtriton.nl of telefonisch/per app: 0614392952.

Gerelateerde items

Hybride onderwijs als norm | Waarom fysiek óf online onderwijs?

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

Studiekeuze en motivatie | Landelijk netwerk Studentenwelzijn ho