Samen online uit – samen thuis

man achter laptop

02 juni 2020

Online activiteiten voor en door jongeren met een beperking!

In deze gekke periode hebben we elkaar meer dan ooit nodig. Dit geldt ook zeker voor onze betrokken Realisten (krachtige jonge mensen met een beperking).

Activiteiten voor de komende 8 weken

De komende 8 weken wordt dagelijks een programma met online activiteiten georganiseerd, voor en door mensen met een beperking, om elkaar te ontmoeten, elkaar te ondersteunen en van elkaar te leren. De activiteiten worden georganiseerd door CNV Jongeren.

Doe ook mee!

Samen met anderen organiseer je leuke, maar ook interessante, online activiteiten voor anderen. Denk bijvoorbeeld aan een vast koffie momentje, een pubquiz of een workshop. Júllie gaan bedenken en bepalen wat jullie precies gaan doen! Naast dat je anderen helpt, heeft deelname ook een duidelijke meerwaarde voor jouw eigen ontwikkeling. Door deelname ontwikkel je namelijk nieuwe vaardigheden, creëer je meer structuur in je eigen week en ontmoet je (nieuwe) mensen.

Online meet-up ‘Communicatie met de werkgever’ | 9 juni 2020

Wil je meer handvatten voor het in gesprek gaan met je (toekomstige) werkgever? Bijvoorbeeld voor een netwerk-, sollicitatie- of functioneringsgesprek? Wat wil je namelijk vertellen over je beperking en hoe communiceer je problemen met je werkgever? Op 9 juni van 14.30 -16.30 uur verzorgt het NS Kenniscentrum  de online meet-up ‘Communicatie met de werkgever’ via MS Teams! Dit zullen zij doen vanuit het perspectief van de werkgever. Ook een ervaringsdeskundige met een beperking zal zijn tips en ervaringen delen! En tot slot gaan jullie hier zelf ook mee aan de slag. In kleine groepen gaan jullie samen oefenen en eigen ervaringen uitdelen, zodat jullie de gekregen handvatten ook in de praktijk kunnen gaan toepassen.

Meld je van tevoren wel even hier aan.

Ben je (nog) geen lid zijn van de Realisten Academie, maar wil je wel graag meedoen? Leuk! Geen probleem! Je kunt je ook gewoon aanmelden. Tot 9 juni!

Download

Gerelateerde items

Word buddy van een jongere met een arbeidsbeperking: samen voor gelijke kansen!

Inspireer ook jouw studenten of collega’s met een ervaringsverhaal van een jongere met een arbeidsbeperking!