Word Realist voor meer arbeidsperspectief

Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen!

lachtend meisje met oproep 'Word Realist'

11 december 2020

Vind je het lastig om met een arbeidsbeperking een passende baan te vinden?

Met de Realisten Academie 2.0 helpen wij jou. We leiden je professioneel op, helemaal passend bij jouw persoonlijke situatie. Je staat er niet alleen voor. Je doet dit samen met een buddy, die jou begeleidt. Deelname aan de Realisten Academie 2.0 is gratis. Je maakt vrienden, je vergroot je vaardigheden en ook je netwerk. Dus pak die kans en word Realist!

De Realisten Academie 2.0 in een notendop

Met de Realisten Academie 2.0 leiden we jongeren met een arbeidsbeperking op tot Realist. Een Realist is een jonge ervaringsdeskundige die zijn of haar unieke kijk op de arbeidsmarkt uitdraagt bij organisaties en scholen, in de vorm van een pitch of voorlichting. Realisten inspireren en activeren professionals, studenten en werkgevers om de inclusie van jongeren met een beperking op de arbeidsmarkt te bevorderen.

” Door de Realisten Academie 2.0 ben ik echt gaan ervaren dat ik er toe doe en er mag zijn en iets kan betekenen voor een ander en dat ik niet een ander altijd tot last ben ” – Realist

Juist nu!

Nu alle aandacht uitgaat naar het zo snel mogelijk indammen van het coronavirus en het overeind houden van de economie, is het belangrijk dat we aandacht blijven houden voor een maatschappij waarin iedereen mee kan doen. De Realisten Academie 2.0 draagt hieraan bij.

Voor wie is de Realisten Academie 2.0?

De Realisten Academie 2.0 is voor en door jongeren met een verstandelijke, psychische en/of lichamelijke beperking tussen de 14 en 27 jaar. Vind je het leuk om deze jongeren te begeleiden? Ook jongeren zonder beperking kunnen zich als buddy aanmelden. Samen met jullie bouwen wij aan een inclusieve samenleving. Dus ben je scholier, student of starter op de arbeidsmarkt,  nieuwsgierig en leergierig en wil je met een persoonlijk verhaal anderen inspireren en activeren? Doe dan mee: een win-win wanneer de maatschappij zich inzet voor deze jongeren en vice versa.

Wat levert het je op als Realist?

Als je deelneemt aan de Realisten Academie 2.0, dan word je in een half jaar professioneel opgeleid, passend bij jouw persoonlijke situatie. Met deze opleiding ontwikkel je jezelf, woon je inspirerende lezingen bij, volg je online webinars, en word je  gekoppeld aan een buddy. Ter afsluiting organiseren we een gezellig eindevenement. Met de activiteiten bouw je een groot – sociaal en zakelijk – netwerk op. Naast een vergoeding ontvang je ook een Europass-certificaat. Dit certificaat is een mooie toevoeging voor op je CV, wanneer je gaat solliciteren. Lees ook de ervaringen van drie Realisten. Zij vertellen over wat de deelname aan de Realisten Academie hen heeft gebracht.

Deelnemen?

Deelname aan de Realisten Academie 2.0 is geheel gratis. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijving vind je op www.realistenacademie2-0.nl.

De Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen! is een initiatief van CNV Jongeren, ECIO: Expertisecentrum inclusief onderwijs (onderdeel van CINOP), Onbeperkt aan de Slag en Stichting Alexander in samenwerking met Emma at Work. Het maatschappelijk project wordt gefinancierd door ZonMw.

Gerelateerde items

Word buddy van een jongere met een arbeidsbeperking: samen voor gelijke kansen!

Inspireer ook jouw studenten of collega’s met een ervaringsverhaal van een jongere met een arbeidsbeperking!