Online leercommunity voor toegankelijk en inclusief hoger onderwijs – IHO

Meld je aan voor de online leercommunity inclusief hoger onderwijs

25 maart 2020

In deze uitdagende tijden is het belangrijk samen sterk te staan. Zeker voor de mensen waar wij ons hard voor maken: studenten met een functiebeperking of met een ondersteuningsvraag. Veel initiatieven zijn en worden ontwikkeld. Met deze community willen we deze kennis delen en samen bouwen aan inclusief onderwijs. De community is een initiatief van Sietske Vissers van de Rijksuniversiteit Groningen. ECIO draagt met haar expertise hier graag aan bij.

Doel van de community IHO

We streven naar een stabiel netwerk voor het vergroten van expertise rondom kwalitatieve  toegankelijkheid en inclusiviteit in het hoger onderwijs. Hiermee kunnen we draagvlak en betrokkenheid vergroten, brengen we inclusief onderwijs naar een hoger plan en hoeft niet iedereen opnieuw het wiel uit te vinden.

Neem ook deel aan de community IHO

De community is voor iedereen toegankelijk die wil bijdragen aan kwalitatief inclusief onderwijs. Dit kan met het delen van eigen initiatieven maar ook ideeën waarover verder geborduurd kan worden. Binnen deze community is het mogelijk om specifieke team-‘channels’ voor kennisdeling in te richten. Inmiddels staan de volgende ‘channels’ live:

  • Inclusief hoger onderwijs – leren en verbinden
  • Online-teaching
  • Studentenwelzijn
  • Toegankelijk toetsen
  • Ziekte en zorg
  • Universal Design for Learning

Hoe meld je je aan voor de community IHO

Registreer je via onderstaande button voor deelname aan de community IHO. Na verificatie van je e-mailadres en het aanmaken van een eigen wachtwoord kun je je aansluiten bij de verschillende team-‘channels’. Wanneer je problemen hebt met de registratie dan kan je per e-mail contact opnemen met Sietske Vissers, onderwijsadviseur bij de Rijksuniversiteit Groningen.