MBO Connect | online community voor en door mbo-professionals is live

Afbeelding logo Mboconnect

11 maart 2021

Vandaag gaat MBO Connect van start. Een online community voor en door opleiders in het mbo. Met dit platform wordt voldaan aan de behoefte vanuit het veld om elkaar te vinden, samen te werken en kennis en best practices te delen. ECIO is een partnerorganisatie van MBO Connect en ondersteunt het platform. De officiële opening van MBO Connect vindt (online) plaats op donderdag 18 maart door demissionair minister Van Engelshoven.

Wat is MBO Connect?

MBO Connect is een zogenaamde community of practice (CoP). Het vervult een rol bij het borgen van kennis en blijvend leren binnen de organisatie. Daarnaast bevordert het de productiviteit en efficiëntie van organisaties. Niet opnieuw het wiel uitvinden, maar voortbouwen aan verduurzaming van het mbo.

Wat biedt MBO Connect?

  • Je blijft op de hoogte van actuele ontwikkelingen en welke vragen er leven.
  • Relevante kennis en informatie is op één plek vindbaar.
  • Een overzicht van activiteiten met de MBO-kalender.
  • Gepersonaliseerd aanbod van kennis.
  • Je kunt binnen de community in klein verband samenwerken.

Collectief en individueel lidmaatschap

Scholen kunnen een collectief lidmaatschap afsluiten voor alle opleiders in hun school. Hiermee zijn de opleiders lid en hebben ze toegang tot MBO Connect. Daarnaast kunnen ze zelf bepalen of ze (ook) lid worden van de BVMBO. MBO Connect is een professionaliseringsinstrument en kan betaald worden uit het professionaliseringsbudget van de school. Heeft de school geen collectief lidmaatschap dan kan je individueel lid worden. Je bent dan ook automatisch lid van de BVMBO. Meer informatie vind je op MBO Connect.

Ondersteuning bij het vormgeven van inclusief mbo

ECIO ondersteunt mbo-instellingen bij het vormgeven van passend onderwijs. Zoals de ontwikkeling en borging van inclusiebeleid in het mbo, flexibele toetsing en examinering en het begeleiden van studenten tijdens de studie en doorstroming naar de arbeidsmarkt. Met het Netwerk Digitale toegankelijkheid ho/mbo trekken we samen op met onderwijsprofessionals om door te pakken op het verduurzamen van toegankelijk en inclusief onderwijs. Ook ontwikkelde ECIO mbotoegankelijk.nl. Een website waar álle informatie voor studeren met een functiebeperking of ondersteuningsbehoefte samenkomt. Wil je meer weten over onze aanpak? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag hierover met je in gesprek.

Gerelateerde items

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

Uitwisseling van visies en definities ‘inclusief onderwijs’ in het mbo en hoger onderwijs