Inspireer je studenten of collega’s met een ervaringsverhaal van een jongere met een arbeidsbeperking!

20 oktober 2020

In onze maatschappij bestaat vaak op voorhand al een beeld van jongeren met een arbeidsbeperking. Daardoor blijven hun arbeidskansen achter. Dit heeft met de eigen beeldvorming te maken maar ook met de beeldvorming van de maatschappij. Met de Realisten Academie 2.0 willen we het taboe doorbreken en gelijke kansen voor deze jongeren creëren. Daar kan jij bij helpen!

De Realisten Academie 2.0: samen voor gelijke kansen!

Met de Realisten Academie 2.0 leiden we jongeren met een arbeidsbeperking op tot Realist. Zodat zij zelf bewust worden van hun mogelijkheden en vaardigheden. Hiermee krijgt hun persoonlijke en professionele ontwikkeling een boost. Niet alleen deze jongeren moeten bewust worden van hun mogelijkheden en vaardigheden, maar ook – en misschien vooral – de rest van de maatschappij. Zet je met ons in voor gelijke kansen!

Komen de Realisten ook bij jouw bedrijf of onderwijsinstelling langs?

Vanaf december gaan ruim 80 Realisten op pad. Komt één van hen binnenkort bij jouw school of organisatie langs? Zij kunnen bijvoorbeeld aansluiten bij een teamoverleg, (netwerk)bijeenkomst of congres of hun bezoek kan opgenomen worden in het lesprogramma. De Realisten delen graag hun persoonlijke ervaringen en inzichten om onjuiste aannames en vooroordelen weg te nemen. Nodig ook een Realist uit zodat zij je kunnen meenemen in hun leerproces met hun eerlijke en inspirerende verhaal. Met dit tweezijdige contact willen we een gesprek starten én concrete veran­deringen aanwakkeren.

Vraag een gratis pitch of voorlichting aan

Met een pitch vertelt een Realist in een notendop van ongeveer tien minuten zijn of haar verhaal. Aansluitend is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Met een voorlichting, in de vorm van een interactief gesprek van 45 minuten, vertelt de Realist het persoonlijke verhaal en wordt gediscussieerd aan de hand van prikkelende stellingen.

Vraag hier een gratis pitch of voorlichting aan

Organisatie van de Realisten Academie 2.0

De Realisten Academie 2.0: Samen voor gelijke kansen! is een initiatief van CNV Jongeren, Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO), Onbeperkt aan de Slag, Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. Dit project wordt mogelijk gemaakt door ZonMw.

logo Maatschappelijke diensttijd  logo Realisten Academie 2.0