#ikbenOpen 2020 | aandacht voor mentale gezondheid en psychische klachten

05 oktober 2020

‘Door openheid over psychische klachten te normaliseren, maken we Nederland samen mentaal gezonder’

Vandaag is de campagne #ikbenopen gelanceerd. De wereld van mentale gezondheid is persoonlijk, complex, gedetailleerd en nog te vaak onbesproken. Met ruim 100 organisaties, waaronder ECIO, wordt de campagne voor het voetlicht gebracht. Het doel is om mentale gezondheid en psychische problemen onder jongeren bespreekbaar te maken.

Impact van psychische klachten is groot

Leonie Burggraaf weet uit eigen ervaring dat de impact van psychische klachten groot is. Met daarbij ook de behoefte aan hulp, informatie en antwoorden.

Het is goed om te zien dat het thema ‘mentale gezondheid’ steeds meer een podium krijgt. Ook is er meer openheid rondom psychische klachten.

Leonie Burggraaf

Bewustwording over mentale gezondheid en psychische klachten

Mentale gezondheid is belangrijk voor een goede basis tijdens het leven. Toch vermijden veel mensen, vaak uit schaamte, zorg bij psychische klachten. Bewustwording over mentale gezondheid en psychische klachten is belangrijk om mensen eerder, beter en sneller hulp te kunnen bieden.

De imperfecte cirkel

Met het delen van de imperfecte cirkel brengen we de mentale gezondheid onder de aandacht om openheid te motiveren zodat mensen eerder, beter en sneller kunnen worden voorzien van passende hulp en zorg.

Doe ook mee

Deel dit bericht met de imperfecte cirkel binnen je sociale medianetwerk en gebruik de hashtag #ikbenopen.

Meer informatie vind je op de website. Heb je vragen? Neem dan contact op met YMCA Nederland, de initiatiefnemer van de campagne.

Studentenwelzijn

ECIO faciliteert het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn. Een netwerk voor het uitwisselen van ervaringen en aanpakken, kennis delen (brengen en halen), good practices in kaart brengen en overdraagbaar maken en het signaleren van knelpunten rondom studeren zonder belemmering. De focus ligt daarbij op studenten met een ondersteuningsvraag. Sluit ook aan!

Gerelateerde items

Hybride onderwijs als norm | Waarom fysiek óf online onderwijs?

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

Studiekeuze en motivatie | Landelijk netwerk Studentenwelzijn ho