Hogeschool Windesheim Zwolle steekt extra geld in betere begeleiding studenten

14 mei 2019

Hogeschool Windesheim in Zwolle steekt de komende zes jaar zo’n zeven miljoen euro in meer en betere begeleiding van studenten. Met het geld kunnen meer studentbegeleiders, studentpsychologen en decanen worden ingezet. Ook wil de Zwolse hbo-instelling dat startende studenten vaker begeleiding krijgen van ouderejaars.

Goede begeleiding helpt studenten bij het maken van de juiste keuzes voor zijn of haar leerroute en de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Intensivering van de studentbegeleiding verkleint de kans op uitval en vergroot de kans op studiesucces

bestuursvoorzitter Henk Hagoort van Windesheim

Flexibilisering en praktijk

Ruim drie miljoen euro gaat de komende jaren naar een verdere flexibilisering van het onderwijs. Studenten kunnen dan meer bepalen in welk tempo en welke volgorde ze hun onderwijs volgen, en zelf bepalen wanneer ze klaar zijn voor een toets. Nog eens ruim zes miljoen is beschikbaar voor een betere verbinding met de praktijk  Ze willen meer stages, meer stagebegeleiding, meer ‘echte‘ projecten en meer leren op de werkplek, zegt de Zwolse hbo-instelling.

De bijna 17 miljoen euro die met deze plannen gemoeid is komt uit de pot die ontstaan is door het afschaffen van de basisbeurs. Afgesproken is dat dit geld door de hogescholen en universiteiten besteed wordt aan verbetering van het onderwijs.