Een opleiding met Wajong: financiële veranderingen per 1 september 2020

Wajong

06 juli 2020

De regeling voor het aanvragen van een Wajong-uitkering is gewijzigd. Vanaf 1 september 2020 kunnen studenten een Wajong-uitkering aanvragen wanneer zij gaan studeren maar ook wanneer zij al een opleiding volgen.

Wanneer de studenten al een opleiding volgen

Studenten die al studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren ontvangen, kunnen vanaf 1 september 2020 óok in aanmerking komen voor een Wajong-uitkering. Zij moeten  hiervoor een Beoordeling arbeidsvermogen aanvragen. Als het UWV beoordeelt dat ze recht hebben op een Wajong-uitkering, dan gaat deze in vanaf 1 september 2020. Lees hierover meer op de website van het UWV.

Wajong-uitkering aanvragen

Normaal duurt het besluit over het toekennen van een Wajong-uitkering twee tot acht weken nadat het UWV de aanvraag heeft ontvangen. Het kan zijn dat deze periode nu wat langer is vanwege de coronacrisis en de vakantieperiode. Wij adviseren om tijdig een Wajong-uitkering aan te vragen.

Tijdlijn Aanvraag Beoordeling arbeidsvermogen

In de tijdlijn Aanvraag Beoordeling arbeidsvermogen staan wat men voor een aanvraag moet doen en wanneer men dat het beste kan doen. Ook informatie over wanneer men een reactie van het UWV kan verwachten is opgenomen.

Gerelateerde items