ECIO Frank Award 2019: de genomineerden stellen zich voor!

26 november 2019

Op 18 november zijn alle genomineerden voor de ECIO Frank Award bekend gemaakt. Met de ECIO Frank Award wil Expertisecentrum inclusief onderwijs (ECIO) de extra inspanning die studenten met een extra ondersteuningsbehoefte (studenten+) dagelijks leveren, erkennen en waarderen. In het bijzonder wanneer deze studenten zich inzetten voor hun medestudenten of een directe bijdrage leveren aan de inclusiviteit op hun hogeschool of universiteit. Op 2 december wordt tijdens het open huis van ECIO bekend gemaakt wie de winnaars zijn.

In aanloop naar deze prijsuitreiking stellen de genomineerden zich hieronder voor. In een videoboodschap vertellen de genomineerden wie zij zijn, hoe zij zich tot nu toe hebben ingezet voor inclusief onderwijs en hoe zij het prijzengeld zouden inzetten om hun hogeschool of universiteit nog meer inclusief te maken.

Richard Horenberg, Universiteit Utrecht

Jiska Stad-Ogier, Universiteit Leiden

Jelle Meuwissen, Hogeschool Utrecht

Emma Hoogenraad, Saxion Hogeschool Enschede

De uitreiking van de ECIO Frank Award

Op 2 december 2019, tijdens het open huis van ECIO, worden er twee winnaars gekozen die tot student+ van het jaar worden gekroond. Er worden twee awards uitgereikt: één student+ die studeert in het hbo en één student+ van het wo. De winnaars van de ECIO Frank Award winnen beiden een geldbedrag dat bedoeld is om hun initiatieven of ideeën te stimuleren, zodat inclusief onderwijs op hun eigen onderwijsinstelling verder wordt vergroot.

Deze verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door hulp van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en Jongerenpanel Zorg én Perspectief.