De ECIO Frank Award: de nominaties volgen!

Ecio frank award 2019 (1)

08 november 2019

Studeren met een functiebeperking vinden wij een topprestatie en wij zien om ons heen veel studenten die deze topprestatie leveren. Daarom besloot ECIO een verkiezing te organiseren waarin deze studenten+ genomineerd kunnen worden en een prijs kunnen winnen: de ECIO Frank Award. Wij zijn namelijk trots op studenten+ die dagelijks extra inspanning, motivatie en werk leveren. En in het bijzonder op de student+ die zich inzet om het onderwijs nog meer inclusief te maken. Ook voor andere studenten. De inzendingen voor deze verkiezing zijn inmiddels gesloten. De jury heeft zich inmiddels beraad: volgende week zullen de nominaties bekend worden gemaakt.

Jury en nominaties

Een zeer betrokken jury met vertegenwoordigers vanuit de politiek, onderwijs en studentenparticipatie heeft alle inzendingen onder de loep genomen en nomineert studenten+ in het hbo en in het wo. De jury bestaat uit: minister van gehandicaptenzaken Rick Brink, Tweede Kamerlid Lisa Westerveld, student en tevens lid van Jongerenpanel Zorg en Perspectief Manon Janssen, oud rector magnificus (Vrije Universiteit & Tilburg University) en ambassadeur voor studeren met een functiebeperking Frank van der Duijn Schouten, naar wie de award tevens vernoemd is. De genomineerden worden deze dagen op de hoogte gesteld. Vervolgens wordt met de genomineerden een professionele video opgenomen, waarin zij de jury overtuigen waarom zij de award moeten winnen en hoe zij inclusief onderwijs op hun instelling willen stimuleren. Op basis hiervan kiest de jury de winnaars die de award op 2 december mogen ontvangen.

De ECIO Frank Award 2019

Op 2 december 2019, tijdens het open huis van ECIO (Expertisecentrum inclusief onderwijs, voorheen handicap + studie), is de uitreiking van de allereerste ECIO Frank Award. Er worden twee awards uitgereikt: aan een student+ op het hbo en aan een student+ op het wo, die tijdens hun studietijd een bijzonder initiatief zijn gestart of medestudenten hebben geïnspireerd. Kortom, studenten+ die een topprestatie leveren! De winnaars van de ECIO Frank Award winnen beiden een geldbedrag dat bedoeld is om hun initiatieven of ideeën te stimuleren, zodat inclusief onderwijs op hun eigen onderwijsinstelling verder wordt vergroot.

Deze verkiezing werd mede mogelijk gemaakt door hulp van het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en Jongerenpanel Zorg en Perspectief.