Als ho-student met een beperking al vroeg je loopbaankansen vergroten?

Doe mee aan het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL)

foto van een student

19 januari 2021

Zeker nu in coronatijd is het lastig om een stage te zoeken en een baan te vinden. Wij regelen voor jou een werkplekervaring bij een bedrijf. De jonge werknemer, die jou begeleidt, heeft ook een arbeidsbeperking. Jullie worden samen begeleid door een ervaren coach. Zo streven we naar een succesvolle overgang van een studie en/of stage naar je toekomstige loopbaan.

Wat ga je doen?

  • Na je aanmelding bespreken we tijdens het intakegesprek jouw wensen. Vervolgens gaan wij op zoek naar een coach die bij jou past. Ken je zelf iemand? Dat kan ook. In het project is veel mogelijk.
  • Voordat je begint, krijg je een gratis cursus. Je leert dan hoe je zoveel mogelijk uit je maatschappelijke diensttijd kunt halen.
  • In een tijdsbestek van 80 uur, verspreid over zes maanden, werken we aan jouw loopbaankansen.
  • Samen met de begeleider kun je, in plaats van meelopen, ook een opdracht uitwerken die relevant is voor jouw studierichting of loopbaan.

Wat levert het jou op?

  • Je ontdekt waar je goed in bent, waar je nog aan moet werken, wat jij interessant vindt en welk soort organisatie het beste bij je past. Dit helpt jou straks om die toffe (afstudeer)stage of baan te vinden.
  • Je bouwt aan een professioneel netwerk waar je, in je verdere loopbaan, veel profijt van kunt hebben.
  • Met het meelopen op de werkplek doe je werkervaring op.
  • Je ontvangt het officiële Europese Europasscertificaat, waarin jouw vaardigheden en competenties zijn opgenomen: een boost voor je CV.
  • Je doet het niet alleen voor jezelf maar je helpt ook anderen. Met de ervaringen van alle deelnemers krijgen we zicht op wat het beste werkt om loopbaankansen van studenten/werkenden met een beperking te vergroten.
  • Je krijgt zelfs een vergoeding!

Het project MDTL in het kort

In een tijdsbestek van 80 uur, verspreid over zes maanden, werken we aan jouw loopbaankansen. Als student wordt je gekoppeld aan een jonge werkende met een beperking die je meeneemt in het bedrijf. Dit kan zowel fysiek als digitaal. Jullie worden gekoppeld aan een ervaren coach die jullie begeleiding biedt. De maatschappelijke diensttijd kan op verschillende manieren worden ingevuld. Zo kan je meelopen of opdrachten maken. Het doel is dat je ontdekt waar je goed in ben, waar je nog aan moet werken en wat je interessant vindt. Zo leer je welke organisatie bij je past en bouw je een professioneel netwerk op voor je verdere loopbaan en misschien al een (afstudeer)stage.

Wil je meer weten over dit project?

Uitgebreide informatie over het project vind je op www.mdt-loopbaankansen.nl. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Roos Hoelen (info@mdt-loopbaankansen.nl / 06-20915820).

Consortium

Het consortium Maatschappelijke Diensttijd Loopbaankansen, bestaat uit LoopbaangroepECIO , Incluvisie en Regioplan. Deze organisaties hebben veel ervaring met loopbaanbegeleiding en het begeleiden van studenten en mensen met een functiebeperking. Ze beschikken over een uitgebreid werkgeversnetwerk Incluvisie heeft daarbij veel ervaring in het organiseren van jongereninspraak. Regioplan onderzoekt gedurende het project samen met jongeren welke aanpakken en activiteiten de grootste meerwaarde hebben. Zij adviseren  tijdens en na afloop van het project de loopbaancentra van hogescholen en universiteiten en andere partijen die jongeren met een beperking meer loopbaankansen willen bieden. Berenschot, De Normaalste zaak, Stichting Move en alle andere werkgevers in ons groeiende netwerk zorgen voor concrete stageplaatsen.

Handtekening projectgroep logos

Gerelateerde items

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

MDTL | Help mee als coach aan loopbaanperspectief voor ho-studenten met een beperking

Maatschappelijke diensttijd voor loopbaankansen op school, stage en werk