Netwerken en ontmoeten
Binnen alle onderwijsinstellingen zijn professionals werkzaam die zich dagelijks met hart en ziel inzetten voor studenten met een functiebeperking en studentenwelzijn. We zijn ervan overtuigd dat onderwijsprofessionals elkaar kunnen inspireren en helpen, zodat het wiel niet steeds opnieuw te hoeft worden uitgevonden. ECIO helpt daarbij. ECIO faciliteert en organiseert netwerken en bijeenkomsten waar we onze expertise inbrengen en deelnemers leren van elkaar.
Netwerken
- de werkgroep VN-verdrag: ho-instellingen die de intentieverklaring VN-verdrag hebben ondertekend werken hier thematisch aan beleid en initiatieven om binnen het onderwijs de doelen van het VN-verdrag dichterbij te brengen: inclusie, persoonlijke autonomie en volledige participatie van studenten met een beperking.
- het netwerk Toegankelijk Toetsen en Examineren ho en mbo: voor professionalisering en bewustwording van betrokkenen en het uitwisselen en (samen) ontwikkelen van concrete handreikingen rondom flexibele toetsing en examinering.
- het landelijk netwerk Studentenwelzijn: voor het uitwisselen van ervaringen en aanpakken, kennis delen (brengen en halen), good practices in kaart brengen en overdraagbaar maken en het signaleren van knelpunten.
- het Expertiselab jonge mantelzorgers: een netwerk met professionals uit onderwijs, zorg of overheid voor het verbeteren van de positie van jonge studerende mantelzorgers.
- Kennisdeling aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt: mind the gap: met kennisintensieve werkgevers voor een goede doorstroming naar een passende baan op de arbeidsmarkt.
- Het netwerk digitale toegankelijkheid ho/mbo: voor het delen van kennis en ervaringen, het signaleren en bespreken van knelpunten, het in kaart brengen en overdraagbaar maken van good practices en het opdoen van inspiratie van externe experts.
- ECIO is partner in het Europese samenwerkingsnetwerk Netwerk LINK (Learning Inclusively Network + Know-how). Centraal staat kennisdeling en het ophalen van good practices voor het Nederlandse hoger onderwijs.
Bijeenkomsten
Met elkaar kunnen we inclusie bevorderen en ervoor zorgen dat studenten met een ondersteuningsvraag minder belemmeringen ervaren. Daar is een verbindende en stimulerende rol voor ons weggelegd. Ons netwerk met onder andere contactpersonen per onderwijsinstelling, koepels, studentenbonden, andere expertisecentra, ministeries, internationale partners en de studenten, zetten we in om kennis te delen. Dit doen wij met:
- Regiobijeenkomsten over actuele thema’s
- Studiedagen en –middagen waar je collega’s kunt ontmoeten en netwerken
Bekijk de agenda voor de bijeenkomsten die binnenkort plaatsvinden.
Blijf up-to-date
Blijf up-to-date als het gaat om studeren met een functiebeperking en studentenwelzijn. Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ECIO op social media.
Neem contact op voor meer informatie
Judith Jansen
Algemeen
Judith heeft als projectmanager door haar jarenlange ervaring bij ECIO kennis van zaken van het studeren met een functiebeperking en het organiseren hiervan. Van vloggende studenten tot het scannen van beleid: in haar werk streeft Judith naar toegankelijk, flexibel en inclusief hoger onderwijs.
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein is als adviseur vooral werkzaam op het gebied van inclusief en toegankelijk onderwijs voor jongeren met een beperking. In haar werk is ze proactief, kwaliteits-, resultaat- en mensgericht. Marjolein heeft een achtergrond als loopbaanadviseur en projectleider in het wetenschappelijk onderwijs en kent de onderwijspraktijk van binnenuit.
Elke van Doorn
Informatievoorziening
Elke helpt instellingen in het middelbaar en hoger onderwijs in hun ontwikkeling naar flexibel en inclusief onderwijs. Zodat studeren voor iedereen toegankelijk is en drempels voor studenten zoveel mogelijk weggenomen worden. Ze doet dit in diverse projecten, altijd samen met de instellingen zelf, veelal gericht op verbetering van informatievoorziening en (digitale) toegankelijkheid, positieve beeldvorming en toegankelijke toetsing en examinering. Een van haar aandachtsgebieden is studeren met psychische klachten, waarvoor zij trainingen verzorgt. Elke is nieuw(s)gierig, betrokken, doelgericht, houdt van beweging en brengt graag mensen samen. Zij heeft binnen het (beroeps)onderwijs ruime ervaring op het gebied van beleid, innovatie & ontwikkeling, en specifieke ervaring op het snijvlak van onderzoek en communicatie.
Joyce van der Wegen
Onderwijs & arbeidsmarkt
Joyce heeft als doel om met haar projecten toe te werken naar concrete resultaten en maatschappelijke meerwaarde teweeg te brengen. Inhoudelijk ligt haar expertise bij het creëren van een meer inclusief hoger onderwijsstelsel. In elk project streeft zij naar een passend advies voor diegene waar het onderwijs voor bedoeld is: de student.
Linda Schlundt Bodien
Studentenwelzijn
Linda houdt zich bezig met arbeidsmarktvraagstukken op het gebied van leren en ontwikkelen. Haar opdrachtgevers zijn opleidingsinstellingen,(semi) overheid, brancheorganisaties en bedrijven. Ze is een sterke projectmanager, adviseur en onafhankelijk voorzitter. Haar aanpak is van nature doelgericht, opgewekt en positief.