Expertise voor het vormgeven van inclusief onderwijs

ECIO ondersteunt onderwijsprofessionals op verschillende manieren bij het vergroten van expertise voor het inrichten van inclusief onderwijs en studentenwelzijn, zoals:

  • een inclusief beleid: met advies en begeleiding bij het ontwikkelen, implementeren en borgen van beleid met toepassing van de beleidsscan.
  • een inclusief onderwijsontwerp: met diversiteit als uitgangspunt, rekeninghoudend met verschillende leerstijlen, talenten en mogelijke belemmeringen met toepassing van de FlexScan en UDL.
  • studiedagen: voor het opdoen van kennis en concrete handvatten én het ontmoeten van collegae en netwerken:

Overzicht studiedagen 2021

Trainingen op maat voor het ho en mbo

ECIO is de strategische partner op het gebied van training en begeleiding. Voor maatwerk verzorgen we incompany-trainingen en workshops. Het maatwerk is gericht op de hieronder genoemde inclusiethema’s. Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag met jou de mogelijkheden. ECIO faciliteert ook verschillende netwerken waar we onze expertise inbrengen en deelnemers leren van elkaar.

Topics voor vergroten expertise

Naast trainingen op het gebied van inclusie verzorgt CINOP (ECIO is onderdeel van CINOP) trainingen op maat voor mbo- en hbo-professionals. Bekijk hier het trainingsaanbod.

Met financiering van het ministerie van OCW ondersteunt ECIO hoger onderwijsinstellingen op het gebied van studeren met een functiebeperking en ondersteuningsvraag en studentenwelzijn. Daarbij komt ook steeds vaker het mbo in beeld. Bekijk hiervoor onder andere de agenda en de publicaties op deze website. Ook de verschillende netwerken worden door deze financiering mogelijk gemaakt. Deelname is dan ook kosteloos.

Handreikingen voor vergroten expertise

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken, biedt ECIO je handzame tools en publicaties waarmee je direct zelf aan de slag kunt. Bekijk hiervoor de webpagina rondom ondersteuning bij specifieke hulpvragen.

Blijf up-to-date

Blijf up-to-date als het gaat om studeren met een functiebeperking en studentenwelzijn. Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg ECIO op social media.