Landelijke bijeenkomst studentenplatforms

voor en door studenten met een functiebeperking

ingezoomd van onderaf handen van jongeren op elkaar

06 oktober 2021 16:30 - 18:00

Online, via het platform MS Teams. Deelname is gratis.

Met deze bijeenkomst willen we een landelijke ontmoetingsplek creëren voor lokale studentenplatforms of netwerken van hogescholen en universiteiten. We bieden platforms de mogelijkheid ervaringen en vragen met elkaar uit te wisselen om van elkaar te leren.

  • Ben je benieuwd hoe een ander platform buddy- en/of voorlichtingsactiviteiten heeft opgezet?
  • Ben je op zoek naar tips om meer zichtbaar te worden binnen de universiteit of hogeschool?
  • Heb je interesse om bijvoorbeeld bepaalde beleidsdocumenten uit te wisselen?
  • Of ben je van plan een studentenplatform of -netwerk binnen jouw hogeschool of universiteit op te zetten omdat deze nog ontbreekt?

In dat geval nodigen we jou graag uit om te leren van bestaande platforms en de vertegenwoordigers hiervan te vragen om tips!

Aanleiding en rol ECIO

Verschillende platforms hebben aangegeven behoefte te hebben aan uitwisseling en ontmoeting onderling. Als expertisecentrum vinden we het belangrijk om op landelijk niveau bij te dragen aan studentenparticipatie binnen de hogescholen en universiteiten: inclusief onderwijs is alleen mogelijk in samenwerking met ervaringsdeskundige studenten zelf. Daarom faciliteert en organiseert ECIO deze bijeenkomst.

Voor wie is deze bijeenkomst?

  • Vertegenwoordigers van studentenplatforms, netwerken, verenigingen binnen hogescholen of universiteiten die zich richten op studenten met een functiebeperking of inclusief onderwijs.
  • Studenten die op een hogeschool of universiteit studeren waar er nog geen platform of netwerk bestaat, maar de ambitie hebben om dit op te richten. zijn ook heel welkom voor het ophalen van tips en informatie.

Programma

Het programma bestaat uit grofweg drie onderdelen. Bij het eerste onderdeel gaan we uitgebreid en interactief met elkaar kennismaken. Met het tweede onderdeel zoomen we in op de activiteiten van één van de studentenplatforms. Een vertegenwoordiger van een studenteplatform geeft een korte presentatie over de activiteiten, successen en uitdagingen binnen hun hogeschool of universiteit. Het laatste onderdeel vormt ruimte voor gesprek en intervisie. Heb je een bepaalde casus, vraag, tip of ervaring die je wilt inbrengen? In dit interactieve onderdeel wisselen we deze uit. Bij afronding van de bijeenkomst bespreken we of er behoefte is aan een vervolgbijeenkomst en op welk termijn.

Interesse

Interesse? Laat je gegevens achter en blijf op de hoogte van ontwikkelingen rondom deze bijeenkomst. Wij gaan zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om en worden dan ook alleen voor deze bijeenkomst gebruikt.

Gerelateerde items