Toegankelijk onderwijs geven aan studenten met een ondersteuningsvraag

Online (blended) cursus

online studeren

01 januari 2022 09:00 - 31 december 2022 17:00

Online (blended) cursus

Wil je zelf bepalen waar, wanneer en hoe snel je studeert? Dat kan! De cursus is opgezet om flexibel aan de slag te gaan en je kunt je op elk gewenst moment aanmelden.

E-learning

De online cursus ‘Toegankelijk onderwijs geven aan studenten met een ondersteuningsvraag’ scherpt je vaardigheden op het gebied van inclusief onderwijs aan en je leert inzicht te krijgen in de groep studenten met een ondersteuningsvraag. Daarnaast neem je concrete handvaten mee om deze direct toe te passen.

Wil je weten hoe je studenten+ benaderd, hoe je je onderwijs en je toetsen toegankelijk maakt, wat jij kunt bieden als professional en naar wie je doorverwijst? Op deze vragen krijg je antwoord gedurende de e-learning. De cursus bestaat uit de volgende modules: signaleren, onderwijs geven, begeleiden, toetsen en examineren en doorverwijzen. De cursus is laagdrempelig en je kunt zelf kiezen welke modules je wanneer volgt.

De online cursus ‘Toegankelijk onderwijs geven aan studenten met een ondersteuningsvraag’ is gericht op hoger onderwijsdocenten.

Daarom kies je voor de cursus ‘Toegankelijk onderwijs geven aan studenten met een ondersteuningsvraag’

  • Snelle bijscholing voor docenten in het hoger onderwijs.
  • Direct toegang tot het lesmateriaal via een online omgeving.
  • Heb je vragen tijdens de online cursus? Inhoudelijke vragen kunnen gesteld worden aan jouw toegewezen ECIO-adviseur. Je kunt dus op elk moment rekenen op de input en ervaring van een expert, die de kennis uitstekend overdraagt, met verhelderende voorbeelden komt en een duidelijk antwoord geeft op jouw vragen.
  • Mogelijkheid tot reflectie met een ECIO-adviseur.
  • In een korte tijd kennis van een inclusief onderwijs.
  • Na afloop ontvang je een bewijs van deelname.

Het doorlopen van één module duurt minimaal 2 uur. Het volgen van de hele cursus duurt dus minimaal 10 uur. Je kiest zelf welke module(s) je wilt volgen. Elke module begint met een zelfkennistest. Aan de hand van de uitslag van deze test krijg je inzicht in je voorkennis en besluit je om de module wel of niet te volgen. Daarna doe je kennis op, past deze toe op een casus en in je eigen praktijk. De module wordt afgesloten met een zelfevaluatie. Ook kun je je ervaringen delen met medecursisten via het forum.

Blended variant

De blended variant heeft naast de online modules en online uitwisseling, een start-, intervisie-, en afsluitende bijeenkomst voor een groep medewerkers op een instelling. Heb je interesse in de blended-variant? Neem dan contact met ons op.