ECIO-congres 2021 | Maak van inclusie een prioriTIJD!

08 februari 2021 10:00 - 15:30
Online | 10.00 - 15.30 uur
Rather in English? Then go to: Invitation English
Inclusief onderwijs omvat het gehele studieproces: van studiekeuze tot aan een passende baan op de arbeidsmarkt. Sinds het VN-verdrag in Nederland van kracht is, is elke onderwijsinstelling hiermee aan de slag. En met het coronavirus is inclusief onderwijs urgenter dan ooit tevoren. Tal van goede initiatieven zijn op touw gezet. Nu heeft het prioriTIJD om door te pakken!
Doorpakken en borgen van inclusief onderwijs
Het ondernemerschap binnen het onderwijs inspireert: het versneld vormgeven van online onderwijs en het in verbinding blijven met de studenten. Het vinden van oplossingen voor belemmeringen. Inspirerend zijn ook de daarbij uitgesproken wensen voor de lange termijn om nu écht door te gaan pakken. Zoals duurzame aandacht voor gelijke kansen, passend bij de gezondheid en belastbaarheid van elke student.
Ochtendprogramma
We starten de dag met inspirerende gastsprekers en panelleden, zowel professionals als studenten, over hun visie op de lange termijnstrategie voor inclusief onderwijs én de aanpak in de huidige actualiteit. Host Thijs de Lange gaat hierover in gesprek met o.a. Naomi van Stapele, lector ‘Inclusive Education’ De Haagse Hogeschool, Adriana van Dooijeweert, voorzitter College voor de Rechten van de Mens, Astrid Sluis, beleidsadviseur Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Emre Varlik, student aan Codarts Rotterdam zorgt voor muziek.
Uitreiking ECIO Frank Award 2020
Aan het einde van de ochtend worden de winnaars van de ECIO Frank Award bekend gemaakt. De 6 genomineerden zijn inmiddels geselecteerd. Met deze award willen we de extra inspanning die studenten met een extra ondersteuningsvraag dagelijks leveren, erkennen en waarderen. In het bijzonder wanneer deze studenten een idee hebben of zich inzetten voor hun medestudenten of een directe bijdrage leveren aan de inclusiviteit op hun hogeschool of universiteit.
Middagprogramma
In de middag staan de onderstaande inclusiethema’s tijdens twee workshoprondes centraal. Daarbij wordt ingegaan op visie- en beleidsvorming, het creëren van draagvlak, commitment, concrete inclusieaanpakken en goede praktijkvoorbeelden. Bekijk onderaan deze pagina het diverse aanbod online workshops en laat je inspireren tot inclusiever onderwijs!
Thema’s:
- Ondersteunen door maatwerk
- Zorgen voor sociale binding
- Onderwijs digitaal toegankelijk maken
- Bouwen aan inclusief onderwijs
- Zacht landen op de arbeidsmarkt
- Inclusief internationaal studeren
- Ervaringen laten zien en horen
Laat je inspireren tot inclusiever onderwijs!
Met de verschillende programmaonderdelen willen we de deelnemers verbinden en inspireren en samenwerking bevorderen. Deelname aan het congres levert je concrete handvatten op waarmee je inclusie op de agenda houdt en binnen je onderwijsinstelling prioriTIJD geeft, zodat studenten met een ondersteuningsvraag succesvol kunnen studeren.
Doelgroepen
Het congres is voor bestuurders, studentendecanen, studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders, docenten, beleidsmedewerkers en studenten met een ondersteuningsvraag van universiteiten en hogescholen en toeleidend onderwijs.
Kosten voor deelname
De kosten bedragen €50,- per inschrijving. Studenten kunnen gratis deelnemen.
Laat je inspireren tot inclusiever onderwijs!
Klik op een van de onderstaande programmaonderdelen voor meer informatie over de workshop.
Let op: de workshops duren 60 minuten met elke keer twee bijdrages, een enkel één bijdrage.
WORKSHOPS RONDE 1 – 13.00 – 14.00 uur
Thema: Ondersteunen door maatwerk
Thema: Zorgen voor sociale binding
Thema: Onderwijs digitaal toegankelijk maken
Thema: Bouwen aan inclusief onderwijs
Thema: Inclusief internationaal studeren (voertaal Engels)
Thema: Ervaringen laten zien en horen
Laat je inspireren tot inclusiever onderwijs!
Klik op een van de onderstaande programmaonderdelen voor meer informatie over de workshop.
Let op: de workshops duren 60 minuten met elke keer twee bijdrages, een enkel één bijdrage.
WORKSHOPS RONDE 2 – 14.30 – 15.30 uur
Thema: Ondersteunen door maatwerk
Thema: Zorgen voor sociale binding
Thema: Onderwijs digitaal toegankelijk maken
Thema: Bouwen aan inclusief onderwijs (voertaal Engels)
Thema: Zacht landen op de arbeidsmarkt
Neem voor meer informatie contact met ons op
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein Büscher-Touwen
Toegankelijkheid
Marjolein is als adviseur vooral werkzaam op het gebied van inclusief en toegankelijk onderwijs voor jongeren met een beperking. In haar werk is ze proactief, kwaliteits-, resultaat- en mensgericht. Marjolein heeft een achtergrond als loopbaanadviseur en projectleider in het wetenschappelijk onderwijs en kent de onderwijspraktijk van binnenuit.
Patricia Defesche
Algemeen
Patricia Defesche werkt als communicatieadviseur vooral mee aan grote projecten die zich met een eigen huisstijl dienen te profileren. Het denken over doelgroepen en middelen om deze te bereiken behoort tot haar dagelijkse werkzaamheden. Met haar expertise wordt de inhoud van de projecten waar ze aan meewerkt beter voor het voetlicht gebracht.
Lissa Groenewoud
Studentenwelzijn
Lissa heeft als projectmedewerker veel ervaring met het plannen en organiseren van bijeenkomsten en evenementen. Ze heeft een groot inlevingsvermogen en kan snel schakelen. Lissa is collegiaal en klantvriendelijk en werkt graag oplossingsgericht om zo tot een succesvol resultaat te komen.