Congres Suïcidepreventie: ‘van goedbedoelend naar professioneel’

prikkeldraad met wapperend oranje doorschijnende lapidepreventie

10 september 2020 09:15 - 17:00

Beatrix Theater Utrecht/online

Ben je op zoek naar methodieken voor een professionele benadering van suïcide en suïcidepreventie? Wil jij als hulpverlener het verschil maken in de behandeling en begeleiding van studenten met suïcidale gedachten? Alles wat je tijdens het congres ‘Suïcidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel’ leert en ervaart draagt bij aan dat doel. ECIO streeft naar een optimaal studentenwelzijn en ondersteunt dit initiatief.

Actuele kennis en praktische vaardigheden, voor het sneller signaleren, het gesprek over zelfdoding aangaan en hoe aan te sluiten bij de gevoelens van cliënten èn familieleden, die soms nabestaanden worden, staan tijdens het congres centraal.

Hybride congres

Het congres wordt, vanwege de coronamaatregelen, een hybride congres. Je kunt dus zowel fysiek als digitaal interactief deelnemen aan dit congres. Wil je het congres graag meemaken vanuit het Beatrixtheater in Utrecht? Schrijf je dan snel in. Het aantal plaatsen is beperkt. Is de zaal vol, of neem je liever deel vanachter je computer? Geen probleem! Wij zorgen voor een unieke ervaring, of je nu aanwezig bent in het Beatrixtheater of deelneemt vanuit huis! Als deelnemer, zowel fysiek als digitaal, krijg je na het congres een link toegestuurd waarmee je het congres volledig terug kunt  zien, inclusief alle workshops.

Suïcidepreventie in het curriculum bij opleiding van artsen en hulpverleners

Vorig jaar heeft de Ivonne van de Ven Stichting met de petitie, die zij op 8 oktober 2019 aanboden aan de staatssecretaris Paul Blokhuis van het Ministerie van VWS, bevorderd dat kennis en vaardigheden voor suïcidepreventie een plaats krijgen in de opleidingen van artsen en hulpverleners. Tijdens het congres zullen verschillende sprekers aandacht besteden aan het inbedden van kennis en vaardigheden voor suïcidepreventie in het curriculum.

Organisatie

Het RINO Amsterdam organiseert samen met partners, waaronder de Ivonne van de Ven Stichting, het congres: ‘Suïcidepreventie: van goedbedoelend naar professioneel’ waarin ‘opleiden’ een rode draad is. Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door: RINO Amsterdam, 113 Zelfmoordpreventie, Trimbosch Instituut, GGZ Rivierduinen, Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Ivonne van de Ven Stichting.

Meer informatie over het hybride congres

Gerelateerde items

Hybride onderwijs als norm | Waarom fysiek óf online onderwijs?

GeestKracht-scholen doorbreken taboe op psychische klachten in het mbo

Studiekeuze en motivatie | Landelijk netwerk Studentenwelzijn ho